Satire: doe het zelf

Door kipppertje op vrijdag 5 februari 2016 09:00 - Reacties (19)
Categorie: Satire, Views: 4.936

Satire is zo oud als de mens, maar met name de laatste tijd op het web enorm populair. De teller van Facebook likes (als dat een graadmeter is) staat op bijna een half miljoen (ter vergelijking, dat is bijna 6x zoveel als tweakers.net).
Nu bezit ik zelf ook een beetje humor (in ieder geval genoeg om mezelf te vermaken :+) en nu kwam ik op het briljante idee om zelf een satire platform te bouwen. U denkt, "houd die man tegen". Te laat...

Nu moet ik eerlijk zeggen dat het een experiment is: kan mijn cynisme echt mensen vermaken? Hoe zorg ik ervoor dat mensen mij kennen? Hoe bouw ik een platform dat ervoor zorgt dat de grap optimaal draagt? Dat soort dingen. Zelf ben ik heel benieuwd of het me gaat lukken (en zo ja, hoe?) en ik wil mijn ervaringen graag met jullie delen, ter lering ende vermaeck.

Deel 0: het idee
Een plan begint met een idee. Of was het andersom? Anyway, Kipppertje, vertel ons, waar ga je ons mee vervelen?

Satire heeft vaak een zwart randje. En zo ook hier. Het idee is om een medische zelfhulp website op te zetten die de ernst van een kwaaltje aan geeft. Thema's als gezondheid en dood dus. Grappen maken over hoe je aan je einde komt kan mogelijk een gevoelig onderwerp zijn, ik wil mensen een vermaken, niet kwetsen. Daar ga ik dus ook m'n weg in moeten vinden. Ook het onderhoud ervan, zoals nieuwe grappen toevoegen wordt een uitdaging. Hoe zorg ik ervoor dat het origineel en vermakelijk blijft? De tijd zal het leren.

Het platform is bijna klaar, ik houd jullie op de hoogte van de voortgang.